Stilul Scandinav

Stilul de design interior scandinav capătă din ce în ce mai multă popularitate. Una dintre caracteristicile elementare ale acestui stil este simplitatea curată și senină pe care piesele de mobilier o emană. Complet funcțional și ușor minimalist, decorul scandinav se evidențiază prin liniile simple și tonurile pastelate, creând un spațiu relaxant și plăcut vizual.

Stilul scandinav este ușor de stăpânit, perfect echilibrat, având un design ce iese din tiparul obișnuit. 

Conturează un design interior Scandinav în câțiva pași simpli:

1. Podele deschise la culoare

Așa cum am menționat mai sus, stilul scandinav reflectă simplitatea curată și aerisită. Într-o amenajare scandinavă, optează pentru pardoseli din lemn deschis la culoare sau alt tip de pardoseli în nuanțe deschise. Acest lucru oferă o dinamică vizuală calitativă în raport cu restul interiorului. 

Living Brillo Grey Dumonde

2. Mobilier simplu

Mobilierul reprezintă o mare parte din designul interior. Trebuie să reflecte tema și stilul spațiului general. Stilul scandinav este rafinat și modern dar foarte simplu în materie de estetică. Culorile și materialele sunt primitoare și calde. De la comode, la măsuțe de cafea și canapele, piesele de mobilier se definesc prin simplitate și funcționalitate. Și desigur, să nu uităm că majoritatea pieselor de mobilier scandinave au acele picioare specifice, cel mai adesea din lemn, îndreptate spre exterior.

Living Brillo White

3. Accesorizare simplă

Decorul  este realizat prin plasarea sporadică, dar strategică, a diverselor accesorii contemporane. Ramele foto simple, etajerele din lemn sau metal și corpurile de iluminat ce atârnă vor completa armonios decorul.

Accesorizare simplă

4. Culori pastelate

Designul interior în stil scandinav este alcătuit dintr-o paletă de culori calde, pastelate. Totuși, acest lucru nu face decorul să fie plictisitor. Dimpotrivă, o canapea în nuanța baby-blue, alături de o măsuță de lemn și alte elemente de decor specifice, vor face ca spațiul să pară mai mare și perfect echilibrat.

Canapea extensibilă Bueno

Stilul scandinav prezintă o estetică ușoară, necomplicată, care este derivată dintr-o combinație de mai multe formațiuni de design de bază. Designul său deosebit, curat dar și sofisticat îl face să capete cât mai mult teren în rândul amenajărilor interioare.

CanapeleCuloriDecorDumondeLivingMobilierPodeleScandinavStil