Dormitorul este oaza ta de relaxare

Dormitorul este acea încăpere pe care o dorești la fiecare final de zi. Este una din încăperile în care, chiar dacă nu îți dai seama, petreci mare parte din timp. Chiar și cu ochii închiși, dormitorul trebuie să îți transmită o stare de confort și relaxare la un nivel înalt. Atunci când amenajezi dormitorul tău personal sau un dormitor pentru musafiri, ia în calcul că modul în care dormi și te relaxezi se reflectă a doua zi dimineața.

Dumonde Dormitor Damascus

Alegerea culorilor potrivite

Atunci când alegi culorile pentru dormitorul tău, asigură-te că nu optezi pentru culori puternice, deoarece acest lucru nu îți va stimula somnul. Alege culori calde, culori pastelate, culori pământii și culori neutre. Culorile potrivite în dormitor sunt elemente foarte importante, deoarece acest lucru va face ca încăperea să fie mai odihnitoare, relaxantă și atrăgătoare.

Alegerea patului potrivit

Acesta este cel mai important element din dormitorul tău și trebuie să te asiguri că iei cea mai bună decizie. Dacă dormitorul tău nu este atât de mare, nu trebuie să alegi un pat mare, deoarece acest lucru va duce la o cameră aglomerată și incomodă. Trebuie să alegi dimensiunea potrivită a patului în funcție de spațiul pe care încăperea o oferă dar nu uita și de propriul tău confort. Pentru a combina confortul cu funcționalitatea, optează pentru un pat atrăgător, confortabil dar și cu funcție de depozitare. Astfel te poți bucura de mai mult spațiu în camera ta, iar o singură piesă de mobilier îndeplinește mai multe roluri.

Boxspringbett Barcelona topper inclus

Ia în considerare traficul din camera ta

Trebuie să iei în considerare mișcările pe care le faci în dormitorul tău (cum ar fi alegerea hainelor din dulap, pregătirea pentru somn sau pentru o nouă zi). Asigură-te că ai suficient spațiu liber pentru a te mișca dintr-o parte în alta.  Ai grijă și la tipul de uși pentru care optezi la mobilier, astfel să nu ai dificultăți în deschiderea acestora sau să nu riști să lovești alte elemente.


Alege un stil decorativ pentru camera ta

Încearcă să combini elementele din dormitorul tău având în minte un stil decorativ. Astfel, decorul tău va fi echilibrat și uniform.

Ține cont de acești câțiva factori pentru a crea un design relaxant în dormitorul tău și bucură-te de efectele pozitive ale unui somn odihnitor.