biblioteci

Bibliotecile sunt piese de mobilier extrem de apreciate pentru impactul vizual pe care il ofera. Mobilierul din living joaca un rol foarte important pentru ca aspectul acestuia sa fie unul armonios. Living-ul este locul care aduna toata familia impreuna in zilele libere, unde se socializeaza cel mai mult si care primeste cei mai multi oaspeti. Astfel, aspectul living-ului este foarte important pentru ca toata lumea sa se simta bine. Alegerea unei biblioteci trebuie sa tina cont de stilul de amenajare spre care ati optat in mobilarea living-ului.

Scopul principal pentru care aceasta piesa de mobilier este recunoscuta este depozitarea cartilor. O data cu trecerea timpului, pentru a oferi o functionalitate crescuta tuturor articolelor de mobilier, bibliotecile au avut parte de modificari in aspect si structura. In prezent, unele modele dispun si de usi sau sertare pentru a putea stoca un numar mai mare de lucruri. Astfel, o biblioteca nu mai este doar locul in care se aseaza cartile, ci si un extraordinar dulap pentru obiecte personale.

Living-ul este locul ideal in care va puteti relaxa alaturi de o carte. Fiind o zona specifica pentru a petrece timpul liber, bilbiotecile in living sunt foarte utile pentru pasionatii de citit. De altfel, chiar si din punct de vedere al amenajarii, o biblioteca cu carti ofera un aspect foarte placut living-ului.

3 aspecte de care sa tineti cont in alegerea unei bilbioteci

Pentru a alege biblioteca ideala pentru locuinta dumneavoastra, va trebui sa luati in calcul cateva aspecte foarte importante. Iata doar 3 dintre acestea:

  1. Materialul. Marea majoritate a modelelor sunt realizate fie din PAL, fie din MDF, fie o combinatie. De regula, combinatia este proportionata astfel: carcasa este din PAL, iar fronturile sunt din MDF. Comparativ cu PAL-ul, MDF-ul este un material net superior si din punct de vedere al calitatii, cat si al aspectului.
  2. Compartimentarea. In cazul in care achizitionati o biblioteca mai mult pentru aspect decat pentru o colectie numeroasa de carti pe care ati avea-o, alegeti modele cu o compartimentare mai variata. Modelele exemplificate anterior, cu sertare sau usi ce formeaza dulapuri sunt ideale pentru dumneavoastra. Pe de alta parte, daca sunteti un iubitor de carti, politele ce formeaza practic rafturile bilbiotecii trebuie sa fie cat mai numeroase.
  3. Stilul si nuanta. In cazul in care aveti deja living-ul amenajat, aceste doua detalii trebuie sa fie alese in concordanta cu amenajarea pana in acel punct.
BibliotecaBiblioteci