Cum să îți amenajezi biroul perfect… acasă!

Tot mai multe companii adoptă munca de acasa (WFH/ Remote), pentru a combate răspândirea COVID-19. De-a lungul acestei perioade, s-au făcut câteva studii care au arătat faptul că oamenii sunt mai productivi lucrând la distanță decât într-un spațiu de birou tradițional. Asta pentru că, în multe cazuri, WFH înseamnă mai puține distrageri, mai puțin timp pierdut pe drum, mai multă liniște și un spațiu mai personal - dar să nu uităm și de cel mai important aspect⎼haine mai confortabile. Pijamale toată ziua!

Ca lucrul de acasă să fie eficient, ai nevoie de un spațiu special amenajat, care să te inspire, să te facă să rămâi concentrat și productiv pe întreaga durată a programului.

Primul pas în amenajarea unui birou confortabil este acela de a avea echipamentele potrivite. Cei petrece ore lungi la acel spațiu, iar fiecare detaliu face diferența în îmbunătățirea productivității și confortului.

 

  1. Investește într-un scaun confortabil

Un scaun confortabil este inima unui birou productiv la domiciliu. Vei petrece aproape jumătate din zi pe acesta. Investiția într-un scaun bun va face o diferență notabilă în viața ta profesională.

Pentru a găsi scaunul potrivit de birou, acordă atenție sprijinului pentru spate, coapse și brațe. Ia în considerare, de asemenea, materialele din care este făcut produsul și garanțiile oferite, dacă există.

 

 
  1. Folosește un al doilea monitor

Un al doilea monitor este cel mai aproape de o superputere de productivitate. Un ecran suplimentar ușurează atâtea sarcini⎼codificare, proiectare, scriere și cercetare. De asemenea, face mai sarcinile mult mai accesibile și ușor de îndeplinit.

 

  1. Alege biroul potrivit spațiului

Biroul unde lucrezi este un element foarte important în activitatea de zi cu zi pentru job. Calculează dimensiunea spațiului unde vei amplasa biroul pentru a căuta un birou potrivit spațiului, iar apoi decide-te asupra modelului. Ai grijă ca biroul să fie suficient de înalt, astfel ca poziția de pe scaun și cea de la birou să fie confortabilă, dar nu prea înalt, ca sa nu fii nevoit să ridici prea mult scaunul de birou și să nu rămâi în poziția corectă de stat la birou. După ce ai bifat aceste aspecte, gândește-te la funcționalitate. Preferi un birou minimalist sau ai nevoie și de spațiu de depozitare? Cu siguranță vei avea o agendă și câteva materiale care să te ajute la activitatea de zi cu zi, nu le strânge pe toate pe birou, optează pentru un birou cu spațiu de depozitare sau o poliță extra.

 
  1. Optează pentru lumină naturală

Prima regulă a amenajării unui birou confortabil este să beneficiezi de multă lumină naturală.

De ce lumina naturală? Un studiu recent a constatat că adulții care primesc lumină naturală dorm mai bine (cu 46 de minute mai mult decât cei care nu primesc lumină naturală). Un alt studiu a constatat că 40% din locurile de muncă cu lumină naturală experimentează cu 3%⎼40% îmbunătățiri ale productivității.

În plus, lumina naturală se simte mai bine! Deci, asigură-te că așezi biroul și scaunul într-o cameră bine luminată.

 

  1. Adaugă personalitate și căldură în decor

Una dintre cele mai bune părți despre un birou la domiciliu este că îi puteți decora în totalitate exact așa cum vrei. Un decor bun nu va face doar ca spațiul de birou să se simtă mai primitor, ci va îmbunătăți și productivitatea.

Când alegi culorile, urmează psihologia culorilor și alege o culoare care induce energie, cum ar fi nuanțele de galben, portocaliu și roșu. Evită culorile întunecate, plictisitoare - acestea te pot face să te simți mai puțin energic.

Adaugă și câteva piese de decor și… bine ai venit la birou!