Cum să amenajezi livingul casei ca la carte

Cum sa amenajezi Living

Camera de zi sau livingul casei este spațiul în care petreceți timp de calitate cu oaspeții sau timpul pe care îl petreceți relaxându-va. De obicei, această încăpere este camera de vizită a întregii casei.

Amenajarea potrivită a încăperii vorbește de la sine despre personalitatea ta și atmosfera casei. Asigură-te că impactul vizual al acestei încăperi este unul plăcut și relaxant. Îți oferim câteva sfaturi care să te ajute să creezi o atmosferă primitoare în livingul casei tale.

1. Alege o paletă de culori potrivită

Pentru camera de zi sau living, alege culori calde și neutre. Texturează paleta de culori cu piese de mobilier precum canapele, colțare sau fotolii din piele sau materiale textile plăcute la atingere. De asemenea, poți opta pentru pereți albi și un perete accent cu o culoare plăcută, potrivită cu pentru nuanțele pieselor de mobilier.

Set Living Cube 2

2. Optează pentru un spațiu aerisit

Pentru a crea o imagine vizuală plăcută dar și pentru a beneficia de funcționalitatea spațiului, optează pentru un decor aerisit. Piesele de mobilier trebuie plasate în așa fel încât să nu încurce spațiul de trecere în alte încăperi. Spre exemplu, poți opta pentru o canapea sau un colțar de dimensiuni generoase, amplasat pe lungimea unui perete și o măsuță de cafea sau chiar două de dimensiuni mai mici, astfel, spațiul de trecere nu va fi aglomerat. Aceste decizii le poți lua și ajusta în funcție de dimensiunea încăperii. Decorează colțurile livingului cu plante sau rafturi pentru cărți. Un spațiu deschis arată bine și este funcțional.

Colțar U XXL Antracit

3. Alege mobilierul potrivit

Piesele de mobilier sunt elementele care alcătuiesc camera de zi. Alege piese de mobilier care să combine personalitatea ta cu decorul casei și ține cont și de funcționalitatea acestora. Culorile pieselor de mobilier tapițate ar trebui să fie aceleași, pentru a crea un impact vizual plăcut; sau poți combina 2 culori care se completează (cum ar fi galben muștar cu gri). Nu adăuga prea multe culori, mai ales dacă acestea nu se potrivesc între ele. Vei crea un spațiu încărcat vizual și foarte obositor.

Alege cu atenție dimensiunea pieselor de mobilier, nu opta pentru piese supradimensionate dacă spațiul este mic și nu decora cu piese prea mici dacă spațiul este foarte mare. Pentru un plus de funcționalitate și o reamenajare rapidă a decorului livingului, optează pentru mobilier cu roți.

4. Adaugă lumină

Lumina este elementul care se joacă cu formele spațiului interior. Livingul casei trebuie să fie bine luminat. Stilul tău decide ce tip de element de iluminare este potrivit încăperii. Ai libertatea de a te juca cu fiecare spațiu și colț al casei, de la podea, până la tavan. În funcție de cât de înalt este tavanul, alege piese de iluminat mai mari, mai lungi sau mai mici și mai scurte.

Living Provence II

5. Joacă-te cu formele

Formele elementelor pe care le vei plasa în living joacă un rol important. De obicei, dreptunghiurile sunt cele mai utilizate formele pentru canapele, ferestre și covoare. Poți echilibra aceste forme uzuale cu articole precum perne ovale, măsuțe de cafea în forme atipice, fotolii sau rafturi de perete.

Poliță metalică rotundă Kreis

6. Adaugă o piesă centrală

Fie că este vorba despre o măsuță de cafea, despre canapea, fotoliu sau șemineu, livingul casei tale are nevoie de o piesă de rezistență/piesă centrală. Pe scurt, acea piesă de decor sau mobilier care atrage toate privirile. Alege cu grijă acest element și plasează-l în așa fel încât să fie cât mai vizibil.

Cu siguranță decorul livingului va fi unul deosebit dacă încerci să iei în considerare punctele de mai sus. De asemenea, gândește-te la un decor pe termen lung, care să îți placă cu adevărat. Distrează-te proiectându-ți camera de zi și bucură-te de o atmosferă primitoare și confortabilă.