Cum să alegi colțarul potrivit

Îți dorești un colțar extensibil?

Află câteva tips & tricks pentru a face cea mai bună alegere!

Alegerea colțarului potrivit casei tale este o treabă dificilă. Trebuie să iei în calcul spațiu pe care îl ai disponibil, confortul de care ai nevoie, tipul de țesătură și stilul colțarului. Cu atât de multe variante în lumea home & decor, nici nu știi de unde să începi.

Noi îți oferim astăzi câteva tips & tricks care să te ajute să iei o decizie mai ușor!

1. Măsoară spațiul destinat colțarului

Colțarele sunt piese de mobilier perfecte pentru casele în care locuiesc mai multe persoane sau în care se adună mai mulți prieteni în weekend. Acestea îți permit să stai confortabil, pot diviza un spațiu în plan deschis și oferă suficient loc pentru mai multe persoane.

Primul pas care trebuie făcut înainte de a alege un colțar este să măsori cât spațiu ai la dispoziție în cameră pentru această piesă de mobilier.

Începe prin măsurarea lungimii zonei - inclusiv de-a lungul ambilor pereți, mai ales dacă așezi colțarul în colțul camerei. Nu uita să lași loc pentru măsuțele de cafea. Apoi măsoară adâncimea spațiului ținând cont de toate elementele care vor fi poziționate în fața colțarului. În final, măsoară înălțimea spațiului, acordând atenție oricăror rafturi sau tablouri.

SFAT: marchează dimensiunile colțarului pe podea folosind bandă adezivă pentru a vedea exact ce dimensiuni ai nevoie.

După ce știi exact care sunt dimensiunile de care ai nevoie, poți începe căutările pentru colțarul potrivit!

2. Alege stilul

Există o mulțime de stiluri diferite, potrivite fiecărui stil pe care dorești să îl urmezi în decorul casei tale. Iată câteva sugestii.

Colțar cu șezlong

Dacă dorești un colțar compact, atunci varianta de colțar cu șezlong ar putea fi exact ceea ce cauți. Acest design oferă un confort sporit, fără amprenta mare. Există colțare cu șezlong care sunt prevăzute cu spațiu de depozitare - depozitare la îndemână pentru pături, telecomenzi TV, jucării și reviste.

Comandă acest produs: Colțar extensibil cu ladă de depozitare Maxine Silver.

Colțar modular

Doriți să vă proiectați locurile de la zero? Apoi, ia în considerare o canapea de colț modulară personalizată. Darlings Of Chelsea vă ajută să creați orice canapea de colț în formă pe care doriți. Canapele modulare de colț oferă o mare flexibilitate și vă asigură că maximizați fiecare centimetru din spațiul dvs. de locuit.

Îți place să schimbi design-ul în fiecare zi? Atunci ia în considerare un colțar modular. Te joci cu modulele piesei de mobilier cum vrei tu, de la stânga la dreapta, pe colț sau în mijloc, sau chiar poți folosi un cub din modul pe post de măsuță de cafea! Colțarele modulare oferă o mare flexibilitate și te ajută să maximizezi fiecare centimetru din spațiu.

Colțar în formă de U

Făcut pentru a umple camerele spațioase, un colțar în formă de U este excelent pentru familiile numeroase, pentru multe animale de companie și pentru relaxare în general.

Cea mai bună parte a acestor colțare în formă de U este că au două colțuri, făcându-l locul preferat al tuturor. Și desigur… vor exista argumente cu privire la cine stă unde.


3. Distrează-te cu țesăturile

Acum că ai decis dimensiunea și stilul colțarului, este timpul să alegi o țesătură frumoasă care să vă întregească designul perfect.

De la in pur, la lână moale, catifea somptuoasă și piele caldă, țesătura pe care o alegi pentru colțar  va avea un impact uriaș asupra senzației spațiului și a aspectului camerei. Fiind o piesă cheie de mobilier care va avea în permanență familia și prietenii așezați împreună, va avea nevoie de o țesătură care se va purta bine în timp.

Alege țesături prietenoase, ușor de curățat și care oferă o durabilitate sporită, astfel încât piesa de rezistență a încăperii să arate ca nouă mulți ani!

Indiferent de modelul pe care îl alegi, cel mai important este ca ție să iți placă și să îndeplinească toate cerințele. Ca un ultim sfat, nu te grăbi să achiziționezi primul colțar care îți sare în ochi și se potrivește la dimensiuni… oferă-ți mai multe opțiuni și alege ceea ce îți place cel mai mult!