Blat din sticla sau MDF pentru mese de bucatarie?

Pentru pasionatii de arta culinara, dar si pentru cei atenti la detalii, amenajarea bucatariei implica o atentie deosebita. Spatiul destinat prepararii mancarurilor sau servirii lor trebuie sa ofere placere tuturor persoanelor care ii trec pragul. Astfel, piesele de mobilier joaca un rol foarte important pentru a crea o atmosfera cat mai placuta. Pentru a atinge pretentiile numeroase ale clientilor, in prezent, piata ofera diverse variante de mese de bucatarie: unele au blatul din sticla, altele sunt complet din lemn, iar unele au blat din MDF. Care este diferenta dintre acestea si care este cea mai buna alegere?

Alegerea perfecta are drept criteriu de raportare persoana sau persoanele ce vor utiliza masa. Aceasta decizie tine foarte mult si de gusturile clientului pentru ca ambele variante au si avantaje si dezavantaje.

  • Blatul din sticla

Aspectul unei mese cu blat din sticla este, fara indoiala, unul deosebit de placut. Se incadreaza la perfectie intr-o bucatarie amenajata in stil modern si are capacitatea de a pune in valoare intreg spatiul. Luciul sticlei si estetica mesei sunt cele care confera senzatia de extra-modern, actual si la moda. Daca sunteti adeptul acestui stil, masa cu blat din sticla este alegerea perfecta pentru dumneavoastra.

Pe de alta parte, persoanele care au copiii mici in familie sau care au animale de companie prefera sa se fereasca de acest tip de blat pentru masa. Chiar daca cei mici sunt supravegheati, iar animalele de companie nu calca foarte des in zona bucatariei, incidente se pot intampla. Pentru a evita orice risc, aceste persoane aleg sa se orienteze catre mesele realizate din lemn sau MDF.

  • Blatul din MDF

Ideea de a alege mese de bucatarie cu blat din MDF este potrivita celor care se orienteaza cu prioritate catre piesele de mobilier rezistente. Comparativ cu placile din PAL, MDF-ul este un material foarte rezistent la socuri sau la trecerea timpului. Mesele cu picioare din metal, aurii, chrom sau negre si cu blatul din MDF sunt elegante si pot fi, de asemenea, incadrate intr-un decor cu tente moderne.

Desi nu au acelasi impact din punct de vedere vizual precum mesele cu blat din sticla sunt usor de intretinut si curatat. O varianta extrem de apreciata de clienti este cea cu blatul in nuanta de stejar sonoma sau stejar inchis la culoare. Un contrast de culori intr-o bucatarie este o idee foarte buna pentru cei care au curajul de a incerca.

O masa buna va fi robusta si bine facuta, cu un finisaj care rezista la utilizare intensa si prezinta putina uzura evidenta. Materialul este o parte importanta a unei constructii bune, dar o masa este la fel de buna ca si tamplaria. Tamplaria este termenul din industrie pentru locurile in care baza si blatul se potrivesc impreuna - cu cat aceasta este mai solida, cu atat va rezista mai mult masa.

Alegerea materialului pentru masa ta poate fi dificila. Trebuie sa puneti in balanta pretul, usurinta de ingrijire si stilul personal pentru a o alege pe cea mai potrivita, iar o masa care nu se potriveste cu niciuna dintre acestea ar putea insemna o decizie de cumparare pe care o regretati mai tarziu.

AlbAmenajareBucatarieCasaCumparaDiningDumondeElegantInspiraMasaMeseScandinavStil