Alegerea patului potrivit

 Patul potrivit

În medie, o persoană are nevoie de 8 ore de somn pe noapte, acest lucru rezultă în 26 de ani din viață petrecută dormind și aproximativ 7 ani încercând sa adoarmă. Pe scurt, 36 ani petrecuți în pat! Luând în calcul aceste numere, ajungem la subiectul de astăzi...importanța patului potrivit!

 

Știm cu toții că nu ne simțim bine dacă nu am avut un somn bun. Fie că nu poți dormi din cauza gălăgiei, este prea lumină în cameră, este prea cald sau prea răcoare, există o multitudine de motive pentru care ne străduim să adormim sau simțim că nu am avut un somn de calitate. Însă unul dintre cele mai importante motive pentru care nu reușim să ne odihnim este pentru că nu dormim pe patul potrivit.

Știai că împărțim patul cu o mulțime de alți co-dormtitori? Aproximativ 10 milioane mai exact… da, vorbim despre acarieni. Și-au creat o viață frumoasă în saltelele noastre sau în pe suprafața patului și se hrănesc cu celulele moarte ale pielii noastrei.

Dar, lăsând la o parte motive de igienă, un pat vechi sau nepotrivit poate cauza tot felul de probleme, inclusiv:

  • Dureri de spate;
  • Dureri articulare;
  • Astm;
  • Alergii;
  • Lipsa somnului - ceea ce echivalează cu starea de spirit, scăderea reacțiilor, lipsa motivației, suntem mai predispuși să mâncăm alimente nesănătoase, experimentăm somnolență în timpul zilei, judecată slabă și putem duce chiar la stări de sănătate mai grave dacă lipsa somnului devine o problemă continuă.

 

Există atât de multe opțiuni când vine vorba despre paturi, ceea ce este grozav, dar poate face alegerea mai dificilă. Alegerea patului trebuie să se raporteze la cerințele utilizatorului, pe lângă un somn corespunzător, patul poate avea și spațiu de depozitare și elemente de design care să întregească decorul dormitorului.

Spre exemplu, paturile Boxspringbett, pe lângă estetica modernă și confortul pe care îl oferă, sunt extrem de practice, având un spațiu de depozitare generos!

 

După ce ai ales patul potrivit pentru tine, este nevoie să găsești salteaua potrivită patului. Ca și partenerul ei, salteaua este un element important când vine vorba despre un somn de calitate.

Ține cont de faptul că nimic nu rezistă la nesfârșit, iar sănătatea ta fizică și mentală este extrem de importantă. Dacă ai un pat în care nu te simți confortabil, de vină nu este doar salteaua ci și patul! Ia în calcul un nou pat și începe diminețile cu un zâmbet odihnit!