Nimic nu se compara cu senzația plăcută oferită de un covor sub picioare. Covorul întregește decorul unei încăperi dar este și un element de siguranță. Spre exemplu, un covor reduce riscul de rănire în timpul unei căderi a copilului sau chiar a ta. Sigur, această piesă de decor pentru podea necesită un pic de întreținere, însă nu există un înlocuitor mai bun în ceea ce privește absorbția sunetului și a șocurilor și confortul general pe care îl oferă.
Cu atât de multe culori, materiale și modele disponibile, poate fi dificil să alegi cele mai bune covoare pentru casa ta. Unele materiale necesită îngrijire frecventă, care pur și simplu nu se încadrează în programul tău de zi cu zi, alte covoare sunt la un preț exagerat, iar unele chiar pot avea un efect negativ asupra sănătății tale din cauza materialelor toxice folosite.
Un covor ales la întâmplare se poate uza rapid, își poate pierde culorile sau își poate pierde din fibre. Ai grijă de investiția ta când vine vorba despre covoare, este mai complicat decât pare! Noi te ajutăm cu câteva sfaturi în ceea ce privește alegerea unui covor estetic și potrivit pentru locuința ta.
1. Fii atent la căptușeala covorului
La fel cum o clădire are nevoie de o bază solidă, covorul se bazează pe un strat de căptușeală pentru sprijin, rezistență și un pic de amortizare suplimentară.
Din cauciuc, spumă sau alte materiale specifice, căptușeala covorului ascunde imperfecțiunile din pardoseală pentru a îmbunătăți aspectul podelei finisate. De asemenea, acționează ca izolație pentru a ajuta la controlul temperaturii casei tale și chiar absoarbe sunetul pentru a-ți proteja intimitatea. Cel mai important, căptușirea vă sprijini covorul pe parcursul anilor de utilizare, deoarece împiedică fibrele să se desprindă în timp.
2. Ia în considerare stilul covorului
Ce tip de covor preferi? Pufos, cu fir lung, cu fir scurt sau împletit, dreptunghiular sau rotund? Fiecare stil are un aspect distinctiv, gândește-te cum arată covorul în decorul casei și cât de confortabil ar fi pentru tine.
Spre exemplu, covorul pufos este realizat din fire lungi, groase și răsucite. Acest tip de covor oferă o atmosferă caldă și primitoare însă este potrivit pentru o încăpere cu trafic redus. Aspectul firelor nu mai este la fel de plăcut odată ce este călcat în permanență pe el și totodată este puțin mai greu de curățat. Covorul cu fir scurt este o alegere potrivită pentru zona de living. Este potrivit pentru trafic intesc, este ușor de curățat și nu încarcă inutil încăperea.
3. Alege nuanța potrivită
Cu atât de multe culori și modele disponibile, alegerea covorului în funcție de estetică poate fi cea mai dificilă parte. Restrânge căutările focusându-te pe nuanțe care să se potrivească tonului pe care dorești să-l setezi în fiecare încăpere. Încearcă un albastru rece sau un verde pentru a crea un cadru calm, un roșu cald sau nuanțe aurii pentru a crea un spațiu mai mare vizual. Culorile deschise pot crea impresia unei încăperi mai mari decât este în realitate.
Gândește-te dacă vrei ca această piesă de decor să servească ca piesă centrală sau doar să întregească decorul. Alege un model neutru numai dacă pereții, mobilierul sau lucrările de artă servesc ca piese centrale, deoarece acest lucru te poate ajuta să eviți un design simplu și monoton.