Nu este un lucru nou faptul că majoritatea dintre noi alegem ca baia să fie și spațiu de depozitare. Lucru care este total greșit! Baia este una din încăperile casei unde tu și intimitatea ta vă întâlniți după o zi agitată. Este important pentru starea ta de spirit ca acest loc să fie curat, aerisit și relaxant.
1. O cadă relaxantă sau un duș răcoritor
Cada de baie este piesa centrală a oricărei băi, iar modelul ales are un impact surprinzător asupra spațiului. Acest lucru este valabil și pentru cabina de duș sau rigolă. Dacă ești genul de persoană care preferă o baie lungă, călduță și cu multă spumă, alege o cadă potrivită spațiului interior al băii, dar care în același timp să îți ofere starea de relaxare după care tânjești în fiecare seară. Dacă ești printre cei care se relaxează mai bine la duș, alege varianta de cabină de duș, însă atenție, dacă baia este de dimensiuni reduse, o cabină de duș poate ocupa foarte mult spațiu. O nouă tendință este înlocuirea cabinei de duș cu rigolă, un spațiu modern, perfect pentru iubitorii de dușuri. Alege să folosești dușuri tip ‘’pălărie’’ sau ‘’ploaie’’ pentru o senzație și mai plăcută în timpul dușului.
2. Iluminarea potrivită
Baia este locul în care vă aranjați părul, vă bărbieriți sau vă aplicați machiajul zilnic. Pentru acest lucru este necesară o soluție de iluminat bună cum ar fi o aplică ce se poate atașa la oglindă. În același timp, o lumina prea puternică, o lumină rece, ar putea crea o stare de disconfort atunci când doriți un moment de relaxare în cadă sau duș, Optează pentru o lumină caldă pe tavan sau spoturi cu tentă de galben.
3. Pardoseli funcționale
Pardoseala băii nu trebuie neglijată. Aceasta trebuie să fie durabilă, rezistentă la apă și la alunecare. Dar în același timp, trebuie să fi estetică. Optează pentru plăci de piatră sau ceramică cu striații. De asemenea încearcă să folosești pardoseli în tonuri deschise pentru a crea o senzația de spațiu mai mare și aerisit.
4. Paleta de culori
Culoarea schimbă tot. Te poate trezi sau te poate relaxa și în general, culoarea este acel element care evocă calmul de care ai nevoie în acea încăpere. Trebuie să ai în vedere nuanțele pieselor de mobilier în combinație cu pardoseala pentru a dezvolta o schemă de culori bine gândită. Spre exemplu dacă alegi pardoseli în culoarea lemnului, ar fi bine să optezi pentru piese de mobilier deschise la culoare. Iar dacă optezi pentru pardoseli și mobilier alb, poți adăuga o culoare liniștitoare pe pereți, cum ar fi albastru. Poți opta oricând pentru o combinație de culori pământii între mobilier, pardoseală și pereții băii.
5. Mobilierul minimalist și funcțional
Baia nu trebuie să fie spațiu de depozitare. Nu ai nevoie de corpuri de mobilier voluminoase pentru a ascunde toate obiectele care nu îți sunt necesare. Optează pentru piese de mobilier minimaliste și funcționale, strict pentru elementele specifice unei băi. Dacă baia ta are dimensiuni reduse, cu atât mai mult evită aglomerarea ei cu multe corpuri de mobilier și obiecte care nu își au locul acolo.
Casa este propriul tău sanctuar, ai grijă de fiecare încăpere astfel încât tu să primești energii pozitive la orice colț.