comode

Comoda este o piesa de mobilier foarte ravnita in dormitoare sau chiar in living-uri. Extrem de utile si practice, comodele ofera spatii variate de depozitare pentru lucruri de dimensiuni mici sau medii. Lenjeriile, jucariile, cartile sau jocurile de societate pot fi pastrate cu succes in comode, fiind organizate foarte bine si fara a fi lasate la vedere.

Fiind o piesa de mobilier foarte ravnita pentru functionalitate, numeroase stiluri au fost concepute pentru a se putea incadra in toate decorurile. Fiecare persoana alege sa isi amenajeze locuinta in functie de preferintele personale. Astfel, stilul ales impune respectarea unor detalii comune intre toate piesele de mobilier sau decoratiunile folosite in amenajare.

Iata doar 4 stiluri de comode foarte cautate:

  1. Comodele moderne. Stilul modern este cel mai des regasit in locuintele oamenilor. Preferat pentru aspectul luxos si actual, comodele apartinand acestui stil au caracateristici comune precum: fronturi lucioase, nuante puternice sau non-culori, linii drepte si colturi ascutite. Din acest stil nu lipsesc insertiile argintii sau aurii pentru picioare sau manere.

  2. Comodele in stil scandinav. Picioarele inalte si rotunde in nuante precum stejar sonoma sunt cele mai bune exemple de caracteristici ale comodelor ce apartin stilului scandinav. In combinatie cu o canapea cu acelasi model la picioare in cazul in care se foloseste pentru living sau cu un pat, in cazul unui dormitor, comodele ofera un aer foarte placut spatiului.

  3. Comodele in stil clasic. Desi mai rar intalnit, stilul clasic are detaliile sale foarte placute. Este drept ca nu se adreseaza tuturor pentru ca locatarii caselor trebuie sa se regaseasca in totalitate in modul de amenajare al locuintelor. Modelele de comode in stil clasic au, de regula, nuante de nuc, wenge sau stejar wotan. Manerele sunt in nuante aramii pentru a se plia la perfectie cu acest stil.

  4. Comodele in stil minimalist. Camerele sau living-urile de mici dimensiuni necesita piese de mobilier de dimensiuni reduse. Un spatiu, indiferent daca este vorba despre dormitor sau despre living, trebuie sa fie cat mai aerisit. Acest lucru este preferat de marea majoritate a persoanelor pentru ca ofera posibilitatea de a se misca in voie, pe de o parte, iar pe de alta parte, aspectul este foarte placut.

O comoda poate fi functionala chiar daca este in stil minimalist. Trei sertare sunt suficiente pentru a depozita unele lucruri la care se doreste sa existe acces rapid in permanenta.

ComodeMobila living